FREE Shipping NL & BE above €35,- | EU above €50,- +31 (0)6 4851 1269 WhatsApp ONLY info@organictan.nl

Ten eerste, hydrateren, hydrateren en HYDRATEREN!!!

Wat is het verschil tussen Winter Skin, Invisible Tan en Tanning Mousse?

-Winter Skin wordt aanbevolen voor lichte tot gemiddelde huidtinten. Het is een geleidelijke vochtinbrengende tanning crème die na een paar toepassingen een zachte honingkleur zal geven. Het is ook een geweldige tan extender.
-Invisible Tan wordt aanbevolen voor huidtinten van medium- tot olijfkleurig huidtypes. Het is een middenbruine tan die onzichtbaar is bij het aanbrengen, zoals je moisturizer. Smeer in, gaat naar bed en na 6-8 uur krijg je een mooie bruine golden tan.
-Tanning Mousse is geschikt voor alle huidtypes en is een “snelle” tan. 1uur voor lichtbruin tint en 4+ uur voor een bronzed tan.

Door wie is Eco Tan / Eco door Sonya gecertificeerd?

Eco Tan / Eco door Sonya is gecertificeerd door The Organic Food Chain onder de biologische en bio-dynamische normen van de Australische overheid. Eco Tan / Eco door Sonya is ook gecertificeerd Toxin Free van Safe Cosmetics Australia.

Hoe lang blijft de kleur mooi?

Sunless tan kleur houdt ongeveer een week, afhankelijk van de conditie van de individuele huid. De beste manier om uw bruining te verlengen is door tweemaal daags een vochtinbrengende crème aan te brengen. Eco by Sonya kan permanent worden behouden door de volgende toepassingen volgens een planning aan te brengen en Winter Skin Gradual Tanner te gebruiken, een tanverlengende lotion met ingebouwde gouden tankleur.

Kan sunless tan worden verwijderd?

Eco by Sonya sunless tan is niet eenvoudig af te wrijven. De kleur vervaagt langzamerhand met het verliezen van dode huidcellen. Als u de kleur wilt verwijderen, kunt u het best een Exfoliant Glove of Pink Himalayan Salt Scrub gebruiken om huidcellen los te maken die de kleur bevatten. De Eco by Sonya Extreme Exfoliant Glove werkt perfect om kleur te verwijderen en helpt de volgende spraysessie voor te bereiden. Weken in een bubbelbad of zwembad kan de bruining ook sneller laten vervagen.

Bedekt of beschadigt Eco by Sonya sunless tan tatoeages?

Onze producten bedekken of beschadigen tatoeages niet. Ze zien er zelfs iets helderder en kleurrijker uit met de vochtinbrengende Eco by Sonya.

Hoe lang na het aanbrengen mag ik het water in of mag ik zweten?

U kunt het best 8 uren wachten voor u na het aanbrengen in contact komt met water of vloeistoffen. Spoel u bij voorkeur af voordat u inspannende activiteiten onderneemt waar u flink bij gaat zweten. Als u eenmaal hebt gedoucht, kunt u alles weer als vanouds doen.

Hoe kan ik natuurlijke exfoliatie (scrubben) door hottubs, zwembaden en de zee voorkomen na een sunless tan applicatie?

Als de kleur zich volledig heeft ontwikkeld en u de begeleidende bronzer hebt afgespoeld, kunt u veilig het water in. Gebruik bij voorkeur een sterke en waterproof zonnebrandcrème. Deze helpen het water van de huid af te laten glijden en houden de bruining langer mooi. Ook wordt aangeraden u af te spoelen als u in water bent geweest met een hoog gehalte aan chloor of zout. Deze kunnen erg ruw voor de huid zijn, waardoor de kleur sneller vervaagt. Laat de huid na het afspoelen aan de lucht drogen en breng indien nodig mee zonnebrand- of vochtinbrengende crème aan.

Geeft een Eco by Sonya tan af op pyjama’s of lakens?

Onze tan geeft niet af op kleding of lakens. De tanoplossing kan echter wel afgeven op zijde, nylon, wol en polyester. Omdat de spray een bronzer bevat, kunt u beter geen dure kleding dragen tot de kleur goed is ontwikkeld en de bronzer helemaal is afgespoeld. Als u met de bronzer op uw huid gaat slapen om de kleur te laten ontwikkelen terwijl u slaapt, kunt u het best een ruime pyjama dragen en een handdoek over u kussen leggen om te voorkomen dat de bronzer door zweten afgeeft. Vermijd huid op huidcontact terwijl u slaapt, ook met anderen. Als de bronzer eenmaal is afgespoeld, geeft de kleur niet meer af.

Waarom moet ik een scrub gebruiken?

Het is belangrijk om voor het kleuren de huid te scrubben; het zorgt ervoor dat de tanoplossing in de nieuwe en verse huidcellen wordt geabsorbeerd voor een gladdere, zachtere en langer houdende kleur. Als u ervoor kiest om voor het kleuren niet te scrubben, kan de huid er sneller dan normaal droger gaan uitzien en gaan schilferen of vlekkerig worden, waardoor u de kleur helemaal af moet scrubben. Zorg altijd voor een egaal en consistent palet als u een meesterwerk wilt creëren.
Wij raden van harte de Pink Himalayan Salt Scrub aan om 24-48 uur voor het kleuren mee te scrubben en om verdwijnende kleur te verwijderen.

Wat is de beste scrub en nazorg?

Scrubben is van essentieel belang voor het aanbrengen maar slecht na uw spraytan. Uw kleur wordt in verschillende lagen dode huidcellen opgenomen. Het verminderen van de snelheid waarmee deze lagen verdwijnen resulteert in een kleur die langer houdt.
Gebruik de Extreme Exfoliant Glove het liefst 4 of 5 dagen na een spraytan. Dit helpt te voorkomen dat de kleur in vlekken vervaagt door een droge huid. De handschoen is gemaakt van natuurlijke plantenvezels. De vezels zwellen op en vormen een zachte en niet-irriterende wrijving waardoor uw huid optimaal wordt gescrubd zonder gebruik te maken van olie of een crème die een barrière op de huid kunnen achterlaten, waardoor de kleur niet volledig wordt geabsorbeerd en ontwikkelt. Veel scrubhandschoenen op de markt bevatten scherpe materialen (zoals walnootdoppen die de huid kunnen schrapen). Vermijd het gebruik van deze producten.
Verleng de levensduur van uw kleur door Gradual Tanner Winter Skin na de Extreme Exfoliant Glove te gebruiken.

Mag je nog zonnebaden na gebruik van een bruiningsproduct van Eco by Sonya?

Ja, natuurlijk kunt u daarna nog zonnebaden, maar bedenk wel dat een spraytan geen SPF-bescherming biedt. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen en bescherm u huid tegen de zon door regelmatig een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème aan te brengen.

Ik krijg normaal sproeten in de zon, krijg ik die ook bij Eco by Sonya tanning product?

Onze producten veroorzaken geen sproeten op de huid. Het doet juist het tegenovergestelde: de kleur helpt bestaande sproeten op te nemen in de bruining, waardoor ze minder opvallen.

Waarom zit er geen SPF in Eco by Sonya-zelfbruiningsproducten?

Omdat SPF’s maar 4-8 uren op de huid werkzaam zijn, zou het misleidend en onveilig voor onze klanten zijn om deze bescherming in te bouwen. Onze bruiningen houden een week of langer en een SPF zou dus niet zo lang als de bruining blijven. Het is dus heel belangrijk om zo vaak mogelijk zonnebrandcrème aan te brengen.

Moet ik me scheren voor- of nadat ik sunless tan gebruik?

Scheren en waxen verwijdert ook dode huidcellen, dus kunt u zich het best voor spraytennen of bruinen scheren, het liefst minimaal 8 uren voor het bruinen. Scheren en waxen na het bruinen kan wat bruine huidcellen verwijderen, dus gebruik een schoon en nieuw scheermesje en een scheercrème of -lotion om te voorkomen dat u te veel kleur van de huid schraapt. Onze Mint & Coconut Wash Gel of Lemongrass Pink Grapefruit zijn een ideaal alternatief voor scheren in plaats van schadelijke scheercrème of -lotion.

Ik ben blij met mijn tan, maar ik wil hem graag wat donkerder.

Wij raden de Gradual Tanning Winter Skin enkele dagen na een spraytan aan om de kleur aan te vullen die tijdens de levensduur van uw bruining verloren is gegaan door natuurlijk scrubben en slijtage. Gradual Tan Extender Winter Skin kan op zichzelf worden gebruikt of over een spraytan.

Ik vind mijn tan perfect zoals die is – hoe houd ik die vast?

Voor de beste resultaten kunt u uw huid het best tweemaal daags insmeren met een vochtinbrengende lotion of the Gradual Tan Extender Winter Skin. Onze Gradual Tanner is extreem vochtinbrengend en bevat luxe ingrediënten zoals aloë vera, kamille, geranium en cacao.

Welke stoffen moet ik vermijden als mijn bruining net is aangebracht?

Vermijd zijde, leer, spandex, lycra, nylon en stretch of strakke materialen. Uw Eco by Sonya is direct na het aanbrengen het meest kwetsbaar, dus vermijd deze stoffen ten minste 12 uren of tot u onder de douche de bronzer hebt afgespoeld. Vermijd tot u zich hebt afgespoeld ook strakke kledingstukken zoals bh’s, sportbh’s, sokken en tennisschoenen, laarzen en dichte schoenen.

Geeft een Eco by Sonya een oranje of streperig effect?

Wij zijn trots op onze niet-oranje, perfecte en geurloze meesterwerken. Onze zelfbruiningsproducten bevatten geen synthetische kleurstoffen die op de huid afgeven. Bevat geen synthetisch groene of oranje basis, maar alleen cacao.