FREE SHIPPING for orders above €50,- +31 (0)6 4851 1269 WhatsApp ONLY info@organictan.nl
Poriën! De steeds groeiende markt van producten die beweren dat ze de poriën doen krimpen, kan je feitelijk arm maken.
De markt is vol met producten die claims cq beweringen doen over behandelingen die poriën verkleinen! Poriën kunnen niet van het ene op het andere moment veranderen van grootte. Er zijn geen producten die poriën kunnen verkleinen. Maar wat dan wel?

Wat zijn poriën? Poriën zijn over je hele lichaam, de poriën zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Dit zijn poriën die talg afscheiden (talgklieren) en die vocht afscheiden (zweetklieren). De talgklieren scheiden talg uit, een vettige substantie. Talg is nodig om de huid soepel en vochtig te houden. Bij acne kan de talg niet snel genoeg uit de poriën stromen waardoor puistjes ontstaan. De poriën kunnen groter zijn in bepaalde delen van je lichaam, vooral in het gezicht; voorhoofd en neus.

De poriegrootte is grotendeels te danken aan genetica, Daarnaast speelt geslacht, leeftijd en hormoonverandering een rol. Verkeerd gebruik van cosmetica en reinigsproducten kunnen ook parten spelen. We hebben allemaal poriën en we hebben ze allemaal nodig, maar wat hebben deze invloeden op de omvang van poriën?
Poriën kunnen niet krimpen of kleiner worden door het gebruik van een bepaalde product. Maar wij kunnen het ‘uiterlijk’ van de poriën veranderen; de sleutel om de poriën klein te laten lijken en te houden is om ze SCHOON te houden! Dit is misschien de reden waarom merken beweren dat hun product poriën verkleint, terwijl in feite maken de producten die zij verkopen de poriën ALLEEN maar schoon.
SCHOONMAKEN DUS! Maar je moet echt zeker weten dat wat je gebruikt je poriën schoon maakt met natuurlijke ingrediënten, in plaats van agressieve synthetische ingrediënten die de huid van zijn natuurlijke oliën strippen.

Wees dus erg op je hoede voor “valse claims/beweringen” dat een product de poriën kan laten krimpen!

Tips voor een gezonde glowing skin zodat je poriën minder opvallen:
  • Draag gedurende de dag een natuurlijke zonnebrandcrème (SPF30), nummer 1 ingrediënt voor goede bescherming is ZINC! Wanneer we ouder worden neemt de productie en de hoeveelheid collageen af en hierdoor verliest de huid haar elasticiteit en stevigheid. Ook de stevigheid van de wanden van de poriën vermindert en hierdoor blijven talg, make-up resten en vuil makkelijker in de poriën achter. De door de zon beschadigde huid is het dikker en minder elastisch. Poriën worden extra zichtbaar. Sunscreen Sunscreen en nogeens Sunscreen dus!
  • Knijp geen puistjes, maak je huid niet kapot! bij beschadigde huid vallen poriën extra op!
  • Regelmatig exfolieren! Dit vermindert de hoeveelheid dode huidcellen.
  • Zorg ervoor dat je voor het slapengaan je make-up afhaalt, altijd! En gebruik een goede natuurlijke reiniging zonder de natuurlijke talg onder je poriën te strippen. Reinigingsproducten met fruitzuren zijn zeer geschikt. Fruitzuren laten de huidstructuur fijner lijken, waardoor poriën minder opvallen.
Eco by Sonya Super Citrus Cleanser
AUSTRALISCHE KAVIAAR LIME (ook bekend als vinger limoenen) zit vol met natuurlijke zachte AHA’s, anti-inflammatoire eigenschappen en antioxidanten; om niet alleen je huid zachtjes te exfoliëren, maar het helpt acne te verwijderen en verhoogt de productie van collageen dat een gezonde en gladde huid bevordert.

Super Citrus Cleanser AUSTRALISCHE KAVIAAR LIME verhoogt de productie van collageen dat een gezonde en gladde huid bevordert.

Eco by Sonya SUPER ACAI EXFOLIATOR | INTENSE FACE SCRUB
Ontworpen om intens te scrubben en de huid te verrijken met de krachtige antioxiderende en verhelderende eigenschappen van de super Acai!
Acai Exfoliator is een briljante ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Het verwijdert gifstoffen en onzuiverheden om acne en probleemhuid te voorkomen.
-Chia Seed Oil is een rijke bron van omega 3 en anti-oxidanten die kalmeren en hydratatie en vocht te herstellen.

Acai Exfoliator is een briljante ontstekingsremmende en helende eigenschappen.

Eco by Sonya SUPER FRUITHYDRATOR
Super hydraterende en dynamische olievrije vochtinbrengende crème met zuiver Hyaluronic Acid en Wild Harvest Plum om uw huid te voeden. En Kokoswater bevat boordevol eigenschappen die acne helpt en vermindert pigmenten. Een absolute held voor een vette huid.
-Olievrij

Hydraterende en dynamische olievrije vochtinbrengende crème met zuiver Hyaluronic Acid en Wild Harvest Plum om je huid te voeden.